Anna tekojen
puhua

”Mitä tahansa voi tapahtua koska tahansa kenelle
tahansa. Kansanterveydessä on kyse meidän jokaisen
hyvinvoinnista ja terveydestä.” 
-Kirjailija Juha Itkonen

Koronapandemia on lisännyt kodeissa ja työpaikoilla
henkistä pahoinvointia, epävarmuutta, huolta terveydestä,
yksinäisyyttä ja pelkoa. Sillä on vaikutusta meidän jokaisen
hyvinvointiin ja terveyteen. Kansanterveys tarvitsee juuri nyt
koronan vuoksi tukea. Käynnistimme Syyskeräyksen, jotta
kasvavaan avuntarpeeseen voidaan paremmin vastata.

Elämä on hauras. Lue miten keräys auttaa.

  • Kertalahjoitus
  • Kuukausilahjoitus
15€
30€
75€
100€
8€
10€
15€
27€
TAI
  • Kertalahjoitus
  • Kuukausilahjoitus
15€
30€
75€
100€
8€
10€
15€
27€
TAI
261 555 €
kerätty 275 000€ tavoitteesta
-19
päivää jäljellä
6 352
lahjoittajaa

Onko teillä Suomen myötätuntoisin yritys? Apuanne tarvitaan juuri nyt.

Kutsumme yrityksesi mukaan vuoden tärkeimpään joulukeräykseen, jolla rakennetaan entistä terveempää ja myötätunnosta tinkimätöntä Suomea, jossa apua ja hoitoa on edelleen tarjolla sitä kaikkein kipeimmin tarvitseville, elämän hauraimmissa hetkissä.

Lahjoita tänä jouluna Suomen Terveydelle -keräykseen, jolla on vaikutusta meidän jokaisen kodissa ja työpaikalla. Keräyksellä tuetaan kansanterveyden tärkeimpien tukipilareiden elintärkeää työtä jäsenjärjestöissämme Lastentautien tutkimussäätiössä, MIELI Suomen Mielenterveys ry:ssä, Suomen Sydänliitossa ja Vanhustyön keskusliitossa.

Suomalainen myötätunto on tekoja. Anna tekojen puhua. Lahjoita Suomen Terveydelle.

Voit tutustua yrityslahjoittajan pakettiin ja ohjeisiin täältä

Autettujen tarinat

Jokaisen lahjoituksen kohteena on lopulta ihan tavallinen ihminen, joka on avun tarpeessa. Apusi voi olla ratkaiseva jollekulle juuri nyt.

Jesse

”Jessellä on hyvä hoitovaste ja pikkuhiljaa saamme käynnistettyä normaalin arjen.”

Lue koko tarina

Kirjailija Juha Itkonen

"Kilon painoinen ihminen on pieni. Tiedän tämän, sillä olen pitänyt yöpaitani alla kahtakin sen kokoista, hengitystukeen ja monitoreihin kytkettyä lasta."

Lue koko tarina

Kriisipuhelimen asiakas

”Päivystäjä oli empaattinen, mutta kuitenkin jämäkkä, ja osasi valaa uskoa, että elämää kannattaa vielä elää.”

Lue koko tarina

Anatoli, muistisairaan puoliso

”Yritän elää normaalia elämää. Joskin yksi lohko päästä koko ajan miettii sitä sairasta puolisoa. Sille ei voi mitään.”

Lue koko tarina

Suomen Terveydelle -Syyskeräys 2020

Avuntarve on suuri ja me vastaamme siihen.

Avuntarve on lisääntynyt ja siksi käynnistimme Syyskeräyksen. Koronapandemia on lisännyt henkistä pahoinvointia, epävarmuutta, huolta ja pelkoa. Neljä jäsenjärjestöämme on tehnyt merkittävää työtä riskiryhmien eteen koronakriisin aikana. Julkinen järjestö- ja tutkimusrahoitus on nyt uhattuna ja varoja tarvitaan kipeästi.

Keräyksen kasvoina toimii kirjailija Juha Itkonen, joka on sanoittanut kansanterveyden kosketuspinnan omaan elämäänsä.

 

Jo 51 vuotta kansanterveydelle kiitos lahjoittajien

Suomen Terveydelle on Suomen Kansanterveysyhdistyksen valtakunnallinen keräys, jolla tuetaan kansanterveyden tärkeimpien tukipilareiden elintärkeää työtä jäsenjärjestöissämme Lastentautien tutkimussäätiössä, MIELI Suomen Mielenterveys ry:ssä, Suomen Sydänliitto ry:ssä ja Vanhustyön keskusliitossa.

Suomalainen myötätunto on tekoja. Anna tekojen puhua.

Lasten selviytyminen syövästä, sydänvioista, diabeteksesta ja muista vakavista sairauksista vaatii jatkuvaa tutkimusta. Yliopistotasoinen terveystutkimus kärsii pienenevästä valtion rahoituksesta. Lastentautien tutkimus tarvitsee jatkuvaa tukea. Lahjoittajat ovat avainasemassa, kun toivotaan perheille ilouutisia.

Mielenterveysongelmat ovat Suomen suurin työkyvyttömyyseläköitymisen syy. Poikkeustilan kuormitus näkyy jo mielenterveystyössä Kriisipuhelimen ruuhkautumisena ja lisääntyneenä ahdistuksena ja itsetuhoisuutena. Lahjoituksin saamme mm. päivystäjiä Kriisipuhelimeen ja tukea kouluihin.

Suomessa on paljon kroonisen sairauden kanssa eläviä ikäihmisiä ja muistisairaita, jotka ovat nyt entistä eristetympiä muista. Heidän toimintakykyään ja hyvinvointiaan ylläpitävän toimintaan tarvitaan kipeästi lisää keinoja ja resursseja. Lahjoituksin mahdollistetaan mm. Vahvikelinja-puhelinapu, jolla vähennetään yksinäisyyttä ja tuodaan päiviin virikettä.

Sydänsairaudet ovat yksi Suomen suurimmista pitkien sairauspoissaolojen syistä, ja myös koronan suhteen suuri riskitekijä. Moni sydänsairauden kanssa kamppaileva tarvitsee kipeästi apua. Tälläkin hetkellä moni hakeutuu avun piiriin liian myöhään tunnistamatta oireita ajoissa.

Puhelinkeräys soittaa sinulle

Tämän vuoden korona-aikana lahjoituksille on kasvava tarve. Osallistuthan puhelinkeräykseemme Suomen Terveydelle, kun ystävälliset ja ammattitaitoiset puhelinvarainhankkijamme soittavat sinulle. Jo yli 60 000 suomalaista lahjoittaa meille vuosittain puhelinkeräyksellä, jota on järjestetty vuodesta 1998 lähtien.

Voit olla myös yhteydessä lahjoittajapalveluumme kaikissa lahjoittamiseen ja toimintaamme liittyvissä kysymyksissä. Olemme täällä sinua varten.

Lahjoittajapalvelu