Lahjoittaminen on teko, joka voi pelastaa ihmisen elämän

Kun lapsi sairastuu vakavasti, kun nuoren mieli murenee, kun sydänsairaus varjostaa elämää tai kun vanhuus pelottaa, muuttuu elämä hauraaksi. Silloin voi pienikin myötätunnon ele ja apu osoittautua korvaamattoman tärkeäksi ja pelastaa ihmisen elämän.

Autettujen tarinat

Jokaisen lahjoituksen kohteena on lopulta ihan tavallinen ihminen, joka on avun tarpeessa. Apusi voi olla ratkaiseva jollekulle juuri nyt.

Jeena

”Tämä kokemus on tehnyt minusta henkisesti vahvemman ihmisen. En ehkä hätkähdä ihan pienestä. Meillä on Suomessa hyvä terveydenhuolto ja sairaanhoito on Suomessa ensiluokkaista."

Lue koko tarina

Kriisipuhelimen asiakas

”Päivystäjä oli empaattinen, mutta kuitenkin jämäkkä, ja osasi valaa uskoa, että elämää kannattaa vielä elää.”

Lue koko tarina

Reijo

"Saamani apu vaikutti elämääni; kuntoutusprosessini onnistui. Elämänuskoni vahvistui. Tuntui mukavalta ja luottavaiselta, kun sain kunnon tietoa.”

Lue koko tarina

Anatoli, muistisairaan puoliso

”Yritän elää normaalia elämää. Joskin yksi lohko päästä koko ajan miettii sitä sairasta puolisoa. Sille ei voi mitään.”

Lue koko tarina

Jesse

”Jessellä on hyvä hoitovaste ja pikkuhiljaa saamme käynnistettyä normaalin arjen.”

Lue koko tarina

Heli

”Myös rahan lahjoittaminen aina mielestäni teko. Ja sellaisiakin tekoja tarvitaan.”

Lue koko tarina

Auttajien tarinat

Jokaisen lahjoituksen takana on ihminen, joka tuntee myötätuntoa sairauden tai yksinäisyyden kanssa sinnittelevää naapuria kohtaan. Suomalainen ei kenties jutustele bussipysäkillä ventovieraalle, mutta apua hän osaa antaa, kun tarvitaan.

Nainen yli miljoonan hyvän euron takana

"Usein lahjoittajat tykkäävät meidän tavastamme tehdä keräystä, koska puhelimessa on helppo keskustella asiasta ja saa vastauksia ihmiseltä, mikä on nykymaailmassa jo harvinaista."

Lue koko tarina

Hans

”En olisi itsekään pärjännyt elämässä ilman lähimmäisten apua eri muodoissa. Haluan antaa eteenpäin sitä, mitä itse olen saanut.”

Lue koko tarina

Maaria

”Jokainen iäkäs ansaitsee elämänsä loppupuolella kunnon hoidon, tuen, avun ja lähimmäisen huolenpidon. ”

Lue koko tarina

Professori Mikko Pakarinen

"Haluamme edetä hyvin tutkimuksissamme, koska olemme tehneet kliinistä työtä – ja nähneet pienet, hoitoa tarvitsevat potilaat.”

Lue koko tarina

Apusi on tärkeää

Voit lahjoittaa haluamasi summan Suomen Terveydelle MobilePaylla numeroon 74107.

Lahjoittamalla autat jatkamaan vuosikymmenien työtä lasten sairauksien tutkimuksen, mielenterveystyön, sydäntautien ennaltaehkäisyn ja hoidon sekä vanhusten hyvinvoinnin edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä, sillä sen saaja on haavoittuvassa elämäntilanteessa oleva ihminen. Sellainen, kuin kuka tahansa meistä.

Lahjoita