Ilmoituskanava

Whistleblowingilla tarkoitetaan ilmoituskanavapalvelua, jonka avulla voi ilmiantaa väärinkäytöksiä tai epäiltyjä väärinkäytöksiä Suomen Kansanterveysyhdistys ry:ssä ja Kanresta Oy:ssä.

Whisteblowing -ilmoituskanavan käyttäminen konsernissa vähentää väärinkäytösten todennäköisyyttä ja edistää avoimuutta sekä eettisten ohjeiden jalkauttamista.
Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n ja Kanresta Oy:n ilmoituskanavalla voivat sekä oman organisaation jäsenet että ulkopuoliset toimijat ilmoittaa epäilemistään väärinkäytöksistä. Epäily, josta ilmoitetaan, voi kohdistua niin oman organisaatioon, kuin myös asiakkaaseen, toimittajaan tai muuhun sidosryhmäkumppaniin.

Ilmoituksen voi jättää mm. seuraavissa tapauksissa: lahjonta, suosiminen, tietojen muuttaminen, yhdistyksen tai yrityksen etuuksien väärinkäyttäminen, uhkailu tai painostus, virka-aseman väärinkäyttö, sidonnaisuudet, liiketoimet lähipiiri kanssa ym. vakavat rikkomukset ja epäilyt.

Annetut ilmiannot ja epäilyt käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti vain käsittelyoikeudet omaavien henkilöiden kesken. Väärinkäytöksistä epäillylle henkilölle ilmoittaja pysyy aina anonyyminä. Ilmoituskanavapalvelun konsernille tuottaa Blan Brothers.

Ilmoita epäillystä väärinkäytöksestä