Auttamisesta tulee hyvä ja iloinen mieli

Terveys on hyvän elämänlaadun perustekijä, joka antaa vapauden tehdä elämässä niitä asioita, joita haluaa. Hyvä kansanterveys lisää kaikkien hyvinvointia ja yhteiskunnan vaurautta, kun työikäiset ja -kykyiset voivat alla työelämässä tavoite-eläkeikään saakka, ja eläkeläisinäkin antaa hyödyllisen panoksen lähimmäistensä elämässä. Seurauksena on myös se, että yhteiskunta voi paremmin tukea niitä, jotka tarvitsevat erityistukea.

Kansansairauksiemme nujertamisessa minulle henkilökohtaisesti tärkein kohde on ykköstyypin diabetes, sillä yhdellä lapsistamme on se. Auttamisen haluni ei silti liity elämäntilanteeseen, vaan elämänpituisiin vakaumuksiin. Edellytykset auttaa rahallisesti saattavat vaihdella elämäntilanteesta toiseen. Olen siirtymässä eläkkeelle, jolloin tulot pienenevät, mutta ehkä myös menot. Aika on myös resurssi, jota voi käyttää lähimmäisen auttamiseen. Eläkeläisenä sitä lienee enemmän.

”En olisi itsekään pärjännyt elämässä ilman lähimmäisten apua eri muodoissa. Haluan antaa eteenpäin sitä, mitä itse olen saanut.”

Muiden auttaminen on mielestäni osa kristillistä lähimmäisenrakkautta. En olisi itsekään pärjännyt elämässä ilman lähimmäisten apua eri muodoissa. Haluan antaa eteenpäin sitä, mitä itse olen saanut. Ihmisiä voi auttaa monella tavalla. Voin antaa, kuunnella ja auttaa tilanteesta riippuen.

Lahjoittaminen on teko ja hyvän tekemistä. Auttamisesta tulee hyvä ja iloinen mieli varsinkin, jos voi jollain tapaa nähdä tuloksen tai hyödyn suoraan, kun auttaa esim. tiettyä henkilöä. Kiitollisuutta luo myös se, että ylipäänsä on esim. varallisuutta, josta voi antaa. Nuo samat asiat pätevät kyllä myös, kun tukee jonkin järjestön toimintaa, joka tekee itselle tärkeää työtä.

 

P.S. Kaikki verkkosivuillamme julkaistut tarinat ovat oikeilta ihmisiltä tosielämästä. Tämän tarinan meille kertoi lahjoittajamme Hans 68v Lahdesta. Kuvassa puolestaan Ahti, joka lahjoitti kasvonsa kaikille niille miehille, jotka meidän sivuillamme kertovat tarinansa joko omalla nimellään tai ilman.


          

Nyt sinä voit auttaa

Pienelläkin lahjoituksella voit vaikuttaa suuresti toisen elämään.

Lahjoita

Nainen yli miljoonan hyvän euron takana

"Usein lahjoittajat tykkäävät meidän tavastamme tehdä keräystä, koska puhelimessa on helppo keskustella asiasta ja saa vastauksia ihmiseltä, mikä on nykymaailmassa jo harvinaista."

Lue koko tarina

Jeena

”Tämä kokemus on tehnyt minusta henkisesti vahvemman ihmisen. En ehkä hätkähdä ihan pienestä. Meillä on Suomessa hyvä terveydenhuolto ja sairaanhoito on Suomessa ensiluokkaista."

Lue koko tarina

Kirjailija Juha Itkonen

"Kilon painoinen ihminen on pieni. Tiedän tämän, sillä olen pitänyt yöpaitani alla kahtakin sen kokoista, hengitystukeen ja monitoreihin kytkettyä lasta."

Lue koko tarina

Apusi on tärkeää

Voit lahjoittaa haluamasi summan Suomen Terveydelle MobilePaylla numeroon 74107.

Lahjoittamalla autat jatkamaan vuosikymmenien työtä lasten sairauksien tutkimuksen, mielenterveystyön, sydäntautien ennaltaehkäisyn ja hoidon sekä ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä, sillä sen saaja on haavoittuvassa elämäntilanteessa oleva ihminen. Sellainen, kuin kuka tahansa meistä.

Lahjoita