Tuore kyselykin selvitti: Me Suomessa haluamme auttaa

Suomalaisista 83 prosenttia oli korona-aikana auttanut perheenjäseniään, naapureitaan ja ystäviään.  Reilu neljäsosa oli auttanut lahjoittamalla rahaa. Koronavirustilanne muutti auttamisen asennetta.

Vastuullinen lahjoittaminen VaLa ry, johon Suomen Kansanterveysyhdistyskin kuuluu, teki selvityksen ihmisten auttamishalusta koronan aikana.

Helsingin yliopiston, Kansalaisareenan ja VaLa ry:n selvityksessä kerättiin tietoa, miten suomalaiset ovat auttaneet koronakuukausina. Tuore selvitys osoittaa, että kansalaisten auttamisinto on poikinut uusia osallistumisen tapoja sekä aktivoinut erityisesti läheisten, mutta myös yritystoiminnan tukemista.

– Ihmisten hätä ja huoli kotimaassa on nyt ymmärrettävä avun kohde. Kansalaisjärjestöjä huolestuttaa julkisen rahoituksen väheneminen ja ilman lahjoituksia järjestöt olisivat isoissa vaikeuksissa myös tulevaisuudessa, toteaa VaLa ry:n päåäsihteeri Pia Tornikoski tiedotteessa.

Apusi on tärkeää

Voit lahjoittaa haluamasi summan Suomen Terveydelle MobilePaylla numeroon 74107.

Lahjoittamalla autat jatkamaan vuosikymmenien työtä lasten sairauksien tutkimuksen, mielenterveystyön, sydäntautien ennaltaehkäisyn ja hoidon sekä ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä, sillä sen saaja on haavoittuvassa elämäntilanteessa oleva ihminen. Sellainen, kuin kuka tahansa meistä.

Lahjoita