Ylivoimaisesti suurin osa lapsista voidaan hoitaa terveiksi

Lapsen sairastuminen vakavasti on jokaiselle vanhemmalle kova paikka. Toivoa ei kuitenkaan pidä menettää, sillä Suomessa saa kansainvälisestikin arvioituna äärimmäisen korkeatasoista hoitoa vaikeisiinkin sairauksiin ja tutkimukset kehittävät jatkuvasti uusia, parempia hoitomuotoja.

Neljä asiaa, jotka sairastuneen lapsen läheisen kannattaa muistaa

  1. Yhä useampi vakavasti sairas lapsi voidaan hoitaa terveeksi

Lasten sairauksien hoidon kehittyminen viimeisten vuosikymmenien aikana on mennyt valtavasti eteenpäin.

  1. Kaikkia lapsia voidaan auttaa

Olipa sairaus kuinka vakava tahansa, jokaista lasta voidaan auttaa voimaan paremmin. Suomessa jokainen lapsi saa parasta mahdollista hoitoa ja apua.

  1. Uusia hoitomahdollisuuksia vaikeisiin sairauksiin löytyy tutkimuksen kautta  

Lastentautien tutkimus kehittyy jatkuvasti ja uudet tutkimukset kehittävät aina uusia hoitomuotoja. Vaikkei esimerkiksi lapsen ykköstyypin diabetesta voida vielä parantaa, uusia ja helpompia hoitokeinoja kehitetään jatkuvasti.

4. Sinnikkään vuosikymmeniä jatkuneen kliinisen tutkimustyön ansioista leukemia voidaan tänä päivänä hoitaa parantavasti valtaosalla sairastuneista

Esimerkiksi lasten yleisimmän leukemiatyypin, akuutin lymfaattisen leukemian, parantuneisuus on viime vuosina noussut 85/100:sta 90/100:aan. Yhdeksän kymmenestä lapsesta siis voidaan siis hoitaa terveeksi.

Apusi on tärkeää

Voit lahjoittaa haluamasi summan Suomen Terveydelle MobilePaylla numeroon 74107.

Lahjoittamalla autat jatkamaan vuosikymmenien työtä lasten sairauksien tutkimuksen, mielenterveystyön, sydäntautien ennaltaehkäisyn ja hoidon sekä ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä, sillä sen saaja on haavoittuvassa elämäntilanteessa oleva ihminen. Sellainen, kuin kuka tahansa meistä.

Lahjoita