Urastartti etätöissä – Lemmetyinen uudistamaan Suomen Kansanterveysyhdistystä

FM Ruut Lemmetyinen sai 23.3. läppärin ja puhelimen käteensä, siirtyi kotikonttorille ja aloitti teams-perehtymisen tehtäväänsä Suomen Kansanterveysyhdistyksen markkinointipäällikkönä. Alkusukellus 51-vuotiaan hyväntekeväisyysyhdistyksen toimintaan käy koronakriisin aikaan niin etä- kuin kävelypalaverein. Yhdistyksen tavoitteena on uudistaa keskeisille kansansairauksille varoja keräävä brändi ja kivuta kymmenen halutuimman lahjoituskohteen joukkoon seuraavina vuosina.

Ruut siirtyy tehtäväänsä Suomen Lähetysseurasta, jossa hän muun muassa uudisti Kauneimmat joululaulut -keräyksen ja loi Toivoa-kuukausilahjoitustuotteen. Hän toimi siellä viimeksi yksityisvarainhankinnan palvelupäällikkönä.

Suomen Kansanterveysyhdistys toimii, jotta perheet selviäisivät lapsen syövästä, diabeteksesta ja pienistä pienimpien keskosten kanssa. Jotta yhä harvempi kuolisi infarktiin. Jotta jokainen vanhus saisi kohdata jonkun joka päivä ja jotta yhä harvempi nuori masentuisi ja jäisi pois työelämästä. Vuonna 2019 yhdistys tuki lasten sairauksien tutkimustyötä, mielenterveystyötä, sydäntautien ennaltaehkäisyä ja hoitoa sekä vanhusten terveyttä ja hyvinvointia 1,8 miljoonalla eurolla.

Kansanterveysyhdistyksen varainhankintaa ja viestintää lähti johtamaan kesällä 2019 Helena Hulkko, joka toi uudistustehtävään Syöpäsäätiöltä Roosa nauhan ja terveysviestinnän kokemuksen. Yhdistyksen uudistusta tekevässä tiimissä yhdistyvät nyt kahden tunnetun keräyskampanjan osaaminen sekä vuosien ammattitaidolla toimiva televarainhankinta.

Yhdistys jakaa varoja kansanterveydelle myös omistamansa ravintolayhtiö Kanrestan osingoista. Yhteiskunnallisen ravintolayhtiön tuotot kansanterveydelle kutistuvat koronakriisin seurauksena 2020, joten yhdistyksen varainhankinnalla on tänä vuonna erityisen suuret odotukset.

Miesten makuun

– Meillä on äärettömän arvokas lahjoittajakunta, mutta tarvitsemme lisää lahjoituksia. Viime vuonna yli 60 000 ihmistä lahjoitti Kansanterveysyhdistykselle, kertoo yhdistyksen viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko. – Me poikkeamme muista toimijoista siinä, että yli puolet lahjoittajistamme ovat miehiä. Miehet ovat kokeneet keskeisten sairauksien eteen varoja keräävän, kotimaatamme ja koko ihmisen elinkaarta tukevan yhdistyksen omaksi, puhuttelevaksi kohteekseen.

SKTY:n jäsenjärjestöt tekevät maanlaajuisesti työtä nytkin koronan riskiryhmiin kuuluvien terveyden eteen. Myös niiden rahoitus on koronan uhkaamaa. Lahjoitukset ovat elinehto kriisissä ruuhkautuneen kriisipuhelimen, sydänkuolemien vähentämisen, vanhusten turvallisuuden ja lastentautien tutkimuksen tukemiseksi.

Yhdistyksen brändiuudistusta lähti syksyllä 2019 tekemään Ivalo Creative. Verkkopalvelu uudistuu toukokuussa, kun yhdistys kuoriutuu uudennäköisenä.

Suomen Kansanterveysyhdistyksen toiminta alkoi 51 vuotta sitten maamme sairaalakahviloista, joiden tuotot annettiin kansanterveydelle.

Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n (SKTY) toiminta-ajatuksena on sen neljän jäsenyhdistyksen maanlaajuisen työn tukeminen varainhankinnalla. Yhdistys jakoi vuonna 2019 1,8 miljoonaa euroa suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin parantamiseksi muun muassa lasten sairauksien tutkimukseen, mielenterveystyöhön, sydäntautien ennaltaehkäisyyn ja hoitoon sekä vanhusten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen. SKTY:n omistavat Lastentautien tutkimussäätiö, Sydänliitto, MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Vanhustyön keskusliitto.

Suomen Kansanterveysyhdistys ry omistaa Suomen johtavan kulttuuri- ja tapahtumatalojen ravintoloitsijan, Kanresta Oy:n.

 

Ruut Lemmetyinen

Apusi on tärkeää

Voit lahjoittaa haluamasi summan Suomen Terveydelle MobilePaylla numeroon 74107.

Lahjoittamalla autat jatkamaan vuosikymmenien työtä lasten sairauksien tutkimuksen, mielenterveystyön, sydäntautien ennaltaehkäisyn ja hoidon sekä ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä, sillä sen saaja on haavoittuvassa elämäntilanteessa oleva ihminen. Sellainen, kuin kuka tahansa meistä.

Lahjoita