Heli haluaa laittaa hyvän kiertämään

Isäni sai 10 vuotta sitten sydänkohtauksen ja hänen mukanaan löysin tieni Sydänliiton toimintaan. Koen työni siellä hyvin tärkeäksi. Se on yksi suurimmista ”harrastuksista”, jonka vaikutus näkyy arjessakin.

Terve sydän takaa pidemmän elämän. Minulle tulee molempien vanhempieni puolilta erilaisia perinnöllisiä sydän- ja verisuoniin vaikuttavia sairauksia, kuten tyypin 1 ja 2 diabetes. Itsellänikin on jo kohonnut verenpaine joka pysyy kurissa lääkityksellä. Sydänterveys näkyy omassa arjessa ruokavalintoina sekä liikkumalla mahdollisuuksien mukaan. Sydämen terveydestä olisi tärkeää huolehtia myös koko kansan tasolla, koska terve sydän auttaa jaksamaan varttuneemmallakin iällä ja myös pysymään työelämässä pidempään.

”Myös rahan lahjoittaminen aina mielestäni teko. Ja sellaisiakin tekoja tarvitaan.”

Sydänliitolta saamani apu on ollut osittain omaisen puolesta vertaistukea ja vakuutta siitä, ettei maailma loppunutkaan isän sydänkohtaukseen. Löysin mukavan porukan, jonka kanssa on ollut kiva tehdä töitä ja järjestää erilaisia tapahtumia, jotka puolestaan ovat auttaneet muita. Olen saanut myös motivaatiota muuttaa elintapojani, kuten lisätä kasvisten syöntiä. Lisäksi tukea on löytynyt aina erilaisiin elämän myrskyihin.

Tiedän itse, miten vaikeaa elämä voi olla ja että avun saaminen tuntuu hyvältä. Koen, että itse saatuani apua on hyvä laittaa ns. hyvä kiertämään. Omakin mieli paranee muita auttaessa. Itselleni konkreettinen, toisten hyväksi tehtävä työ on läheisin tapa auttaa toisia. Myös rahan lahjoittaminen aina mielestäni teko. Ja sellaisiakin tekoja tarvitaan.

Nyt sinä voit auttaa

Pienelläkin lahjoituksella voit vaikuttaa suuresti toisen elämään.

Lahjoita

Hans

”En olisi itsekään pärjännyt elämässä ilman lähimmäisten apua eri muodoissa. Haluan antaa eteenpäin sitä, mitä itse olen saanut.”

Lue koko tarina

Maaria

”Jokainen iäkäs ansaitsee elämänsä loppupuolella kunnon hoidon, tuen, avun ja lähimmäisen huolenpidon. ”

Lue koko tarina

Professori Mikko Pakarinen

"Haluamme edetä hyvin tutkimuksissamme, koska olemme tehneet kliinistä työtä – ja nähneet pienet, hoitoa tarvitsevat potilaat.”

Lue koko tarina

Tilaa uutiskirje

Haluatko kuulla lisää siitä, miten lahjoitukset ovat auttaneet? Tilaa uutiskirjeemme, niin saat tietoa niistä pienistä ja suurista teoista, joilla kansanterveytemme vahvistuu koti kodilta.

Lisätietoa siitä, miten huolehdimme tietosuojasta ja miten käsittelemme meille antamiasi henkilötietoja saat täältä.