Lastentautien tutkimussäätiön korona-apurahahaku herätti suurta kiinnostusta

Lasten COVID-19-infektioon kohdistuvaan tutkimukseen tarkoitetun apurahan hakuaika päättyi 15.5. ja määräaikaan mennessä saapui kaikkiaan 14 hakemusta. Päätökset apurahan saajista annetaan touko/kesäkuun vaihteessa.

”Lastentautien tutkimussäätiön korona-apuraha on tarkoitettu projekteille, joissa tutkitaan erityisesti, miksi lapset eivät juurikaan sairastu vakavaan koronavirustautiin. Apurahalla tuetaan suomalaista tutkimusta viruksen vaikutusmekanismien selvittämisessä.”

Lastentautien tutkimussäätiö tukee innovatiivista tutkimusta, jonka pyrkimyksenä on edistää hyvää elämää iästä riippumatta. Lastentautien tutkimussäätiön tuen ansiosta on jo päästy eräiden tappavien ja vammauttavien tautien juurille ja sitä kautta niiden parempaan ehkäisyyn ja hoitoon. Hyvänä esimerkkinä tästä on keskosen hengitysvaikeuksien hoito.  Tästä on kysymys myös koronatutkimuksessa.” toteaa Lastentautien tutkimussäätiön apurahalautakunnan puheenjohtaja, professori Mikko Hallman.

Lastentautien tutkimussäätiön artikkeli täällä.

Apusi on tärkeää

Voit lahjoittaa haluamasi summan Suomen Terveydelle MobilePaylla numeroon 74107.

Lahjoittamalla autat jatkamaan vuosikymmenien työtä lasten sairauksien tutkimuksen, mielenterveystyön, sydäntautien ennaltaehkäisyn ja hoidon sekä ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä, sillä sen saaja on haavoittuvassa elämäntilanteessa oleva ihminen. Sellainen, kuin kuka tahansa meistä.

Lahjoita