Koronatilanne elää, avuntarve pysyy. Suomen Terveydelle -keräys herätteli keväällä suomalaisia auttamaan.

Koronarokotukset saapuivat tänä keväänä Suomeen ja niiden myötä moni on saanut paremman suojan pandemiaa vastaan. Tilanne kuitenkin elää ja poikkeuksellisen vuoden vaikutukset tulevat näkymään vielä pitkään muun muassa terveyspalveluiden jonoissa ja erilaisen henkisen taakan purkuna. Suomen Terveydelle -keräys kampanjoi keväällä lahjoitusten puolesta, jotta suomen vakavimmat kansansairaudet saavat tarvitsemansa tutkimuksen, ennaltaehkäisyn ja hoidon niin koronan aikana kuin sen jälkeenkin. Kerätyillä varoilla tuetaan Suomen Kansanterveysyhdistyksen jäsenjärjestöjen Lastentautien Tutkimussäätiön, MIELI – Suomen Mielenterveys ry:n, Sydänliiton ja Vanhustyön keskusliiton korvaamattoman tärkeää työtä maamme pahimpien kansansairauksien nujertamiseksi ja suomalaisten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Keräyksen aikana kerättiin 389 000 euroa lahjoituksina sekä yksityisiltä ihmisiltä että yrityksiltä. Kiitämme sydämellisesti kaikkia keräykseen lahjoituksen tehneitä. Lahjoitusten turvin voidaan varmistaa, että lastentautien tutkimustyö tuo jatkossakin perheille ilouutisia, että mielenterveysongelmiin saadaan tarvittavaa ja oikea-aikaista apua, että vakavien sydäntautien ennaltaehkäisy ja hoito kehittyvät ja että ikäihmiset saavat arvoisensa vanhuuden hoidon ja turvan.

Koko kansan tuntema hiihtäjäikoni Juha Mieto antoi Suomen Terveydelle oman panoksensa. Mieto oli mukana kevään kampanjassa sen virallisena tukijana kehottamalla ihmisiä hyväntekemiseen kampanjan eri kanavissa. Suomen Terveydelle -keräyksen lahjoituksilla muun muassa turvataan lasten syöpää, diabetesta ja keskosia koskevan korkeatasoisen tutkimuksen jatkumista. Lahjoitusvaroin annetaan kriisiapua ja ehkäistään itsemurhia mahdollistamalla lisää päivystäjiä Kriisipuhelimeen sekä mielenterveyden varhaista tukea kouluihin ja neuvoloihin. Lahjoitusten turvin tuetaan sydänsairaita ja ennaltaehkäistään sydäninfarkteja. Keräyksen avulla tarjotaan ikäihmisille tärkeää Vahvikelinja -puhelinapua ja Ystäväpiiri -toimintaa, joilla vähennetään vanhusten yksinäisyyttä.

Suomen Terveydelle voi lahjoittaa ympärivuotisesti käynnissä olevan puhelinkeräyksemme kautta tai lahjoittamalla verkkosivuillamme osoitteessa suomenterveydelle.fi.

Apusi on tärkeää

Voit lahjoittaa haluamasi summan Suomen Terveydelle MobilePaylla numeroon 74107.

Lahjoittamalla autat jatkamaan vuosikymmenien työtä lasten sairauksien tutkimuksen, mielenterveystyön, sydäntautien ennaltaehkäisyn ja hoidon sekä ikäihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi. Jokainen lahjoitus on tärkeä, sillä sen saaja on haavoittuvassa elämäntilanteessa oleva ihminen. Sellainen, kuin kuka tahansa meistä.

Lahjoita