Ajankohtaista

Suomen Kansanterveysyhdistys ry on mukana järjestämässä Reiluja kahvitaukoja!

Lukuisat yritykset ja Suomen Kansanterveysyhdistys ry ovat mukana kampanjoimassa kahvin pienviljelijöidenpuolesta. Mitä enemmän reilua kahvia juodaan, sitä enemmän vaikutukset heijastuvat kahvinviljelijöille asti.

Suomen Kansanterveysyhdistys vastaa mm. useista sairaalakahviloista. Reilua kahvia on tarjolla sairaaloiden kahviloissa ja kahvilat ovat mukana Fairtrade Challenge-kampanjassa.

Jokainen reilu kupillinen merkitsee

Jokainen reilu kupillinen merkitsee sen viljelijälle toimeentuloa. Valitsemalla Reilun kaupan kahvia, tuet kahvinviljelijöiden toimeentuloa ja edistät heidän mahdollisuuksiaan kamppailla ilmastomuutosta vastaan.

Käy viikonloppuna kahvilla ystävien kanssa Suomen Kansanterveysyhdistyksen kampanjassa mukana olevassa kahvilassa ja nauttikaa reilut kupilliset.

Reilusta kaupasta

  • Reilussa kaupassa tuotteesta maksetaan viljelijälle vähintään takuuhinta, joka kattaa ympäristön ja ihmisten kannalta kestävän tuotannon kustannukset. Takuuhinta on viljelijälle turvaverkko maailmanmarkkinahintojen heilahteluja vastaan.
  • Takuuhinnan ohella maksetaan Reilun kaupan lisää, joka on tarkoitettu koko yhteisön hyväksi yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Lisän käytöstä päätetään demokraattisesti. Kahvinviljelijöiden tulee käyttää lisästä vähintään 25 % tuottavuuden ja laadun kehittämiseen.
  • Reilun kaupan lisää käytetään myös yhteisön yhteisiin projekteihin kuten puhtaan veden hankintaan, terveydenhuoltoon ja koulutukseen.
  • Tukiverkosto auttaa viljelijöitä tehostamaan tuotantoa ja parantamaan laatua, voidakseen tarjota hyvää ja tasalaatuista kahvia markkinoille.

Tietoa kahvista

  • Kahvia viljellään yli 70 maassa, Aasian, Afrikan ja Etelä-Amerikan mantereilla.
  • Kahviteollisuus on pienviljelijöiden varassa. Noin 80 % kahvista tulee noin 25 miljoonalta pienviljelijältä, joiden tilat ovat alle 10 hehtaaria.
  • Perheviljelijät ovat kahvikaupassa yleensä erityisen haavoittuvaisessa asemassa, ja vakaan korvauksen saaminen omasta sadosta on viljelijöille tärkeä Reilun kaupan hyöty.
  • Vuonna 2013 Reilun kaupan kahvinviljelijät saivat myytyä noin 142 hyödyttävät suoraan noin 730 000 kahvin perheviljelijää.

 

Lue lisää Reilun kaupan kampanjasta!

 


Reilun kaupan kahvitauko

Meillä juodaan reilun kaupan kahvia

 

Takaisin