Ajankohtaista

Suomen Kansanterveysyhdistys on mukana Portaat luomuun -ohjelmassa.

Portaat luomuun -ohjelma on ammattikeittiöille suunnattu ohjelma. Tavoitteena on edistää luomutuotteiden käyttöä ammattikeittiöissä, kerätä ja välittää tietoa luomun käytöstä ruokapalveluissa, vahvistaa luomuketjua sekä luoda luomutuotteisiin sitoutuneiden ammattikeittiöiden verkosto. Ohjelman peruslupaukset ovat luotettava ja kestävän kehityksen mukainen toiminta.

Lupausten lunastamiseksi ohjelma asettaa ohjelmaan liittyville ammattikeittiölle tiettyjä vaatimuksia ja suosituksia. Ohjelmassa on kuusi tasoa, joita etenemällä keittiöt vähitellen lisäävät luomutuotteiden käyttöä. Vähittäisellä lisäämisellä edesautetaan keittiön oman toiminnan, luomutuotteiden saatavuuden ja asiakkaiden odotusten kehittymistä samaan tahtiin.

Portaat luomuun - ohjelmaa ylläpitää EkoCentria ja sitä rahoittaa Maa- ja metsätalousministeriö. Portaat luomuun -keittiöitä on jo yli 2 000. Myös Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n ylläpitämät HUS:n kahviot ovat kiipeämässä luomun portaikolla. Mikä sai yhdistyksen innostumaan ohjelmasta?

- Kuuntelemme asiakkaidemme toiveita ja pyrimme reagoimaan niihin mahdollisimman hyvin ja nopeasti. Tänä päivänä luomua arvostetaan yhä enemmän, joten alan ammattilaisina haluamme olla mukana kehittämässä kahvioiden toimintaa ja valikoimaa tähän suuntaan, ravintolatoimenpäällikkö Sirpa Tuunanen viestittää.

Suomen Kansanterveysyhdistys on mukana Portaat luomuun -ohjelmassa seuraavien sairaaloiden kahvioissa:

Lue lisää

www.portaatluomuun.fi


 

suomen_kansanterveysyhdistys_logo

Portaat Luomuun

 

Takaisin