Ajankohtaista

Kanresta laajentaa toimintaansa Helsingin Ilmalaan.

Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n omistama Kanresta Oy laajentaa toimintaansa Helsingin Ilmalaan.

Rakennusosakeyhtiö Hartela suunnittelee ja kehittää Ilmalan aseman viereen uuden ajan toimistokokonaisuuden. Hankkeen laajuus on yhteensä 22 000 kerrosneliömetriä, ja se koostuu kahdesta toimistorakennuksesta. Hankkeen ensimmäinen vaihe kattaa 12 000 kerrosneliömetriä, ja sen maanrakennustyöt käynnistyvät maaliskuussa 2016. Ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2017 lopussa.

Uuden toimistokokonaisuuden pääkäyttäjä on Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä HSY, joka muuttaa tiloihin vuokralle ensimmäisen vaiheen valmistuttua, vuoden 2017 lopulla. Tiloihin sijoittuu jatkossa myös Hartelan pääkonttori.

Kohteen ravintoloitsijana toimii Kanresta Oy.

Saavutettavuus ja ekologisuus ohjaavat suunnittelua

Kohteessa yhdistyvät keskeinen sijainti ja hyvät julkiset kulkuyhteydet. Lisäksi meille on tärkeää kohteen saavutettavuus pyörällä ja jalan. Tätä tukevat hyvät sosiaalitilat sekä pyöräparkit. Arvostamme erityisesti kohteen tarjoamaa modernia monitilatyöympäristöä ja pohjaratkaisuja, joissa saamme minimoitua eri kerrosten lukumäärän. Voimme lisäksi hyödyntää viereisen Ilmalan vesitornin tiloja osana uusia toimistoja. Päätöstä helpotti myös kohteen energiatehokkuus ja Leed platina -ympäristöluokitus, kertoo HSY:n toimitusjohtaja Raimo Inkinen.

Rakennusosakeyhtiö Hartelan toimitusjohtaja Marko Heinon mukaan Hartela saa Ilmalassa modernit tilat omalle pääkonttorilleen. Toimitilakehittäminen on kärsinyt taantumasta, ja nyt näkymät ovat paremmat myös siltä osin. Uudet tilat toimivat myös inspiraationa ja tulevaisuuden käyntikorttinamme niin henkilökunnallemme kuin asiakkaillemmekin, luonnehtii Heino.

Keski-Pasila kehittyy tällä hetkellä voimakkaasti, ja Helsingin kaupungin tonttiosaston päällikkö Sami Haapanen pitää Ilmalaan nousevaa toimistokokonaisuutta sijainniltaan erinomaisena.

On hienoa, että Ilmalan alue kehittyy yhdeksi pääkaupunkiseudun johtavista tulevaisuuden toimistosijainneista Keski-Pasilan kupeeseen.

Takaisin