Ajankohtaista

Haastateltavana Suomen Kansanterveysyhdistys ry:n pitkäaikainen työntekijä Petri Vuorenmaa.

1. Kuinka kauan olet työskennellyt Suomen Kansanterveysyhdistyksessä?

Aloitushan tapahtui syyskuussa 2006. Poikkeuksena on yksi välivuosi, koska olin koulutuksessa. Tulin takaisin, koska minua pyydettiin eikä sitä päätöstä ei ole tarvinnut katua.

2. Miten alun alkaen päätit hakea tähän työhön?

Jäin työttömäksi ja siinä vaiheessa tuntui, että jotain työtä oli saatava. Oli halu tehdä ja kokeilla jotain uutta, eikä minulla ollut aiempaa kokemusta varainhankinnasta. Päätin kokeilla ja nyt sitä kokeilua on jatkunut jo yli 9 vuotta.

3. Oletko viihtynyt työssäsi?

Olen.

4. Mikä työssäsi ja työpaikallasi on mukavinta?

Erilaiset asiakastilanteet, koska pääsääntöisesti ne ovat miellyttäviä. Lisäksi minulla on mukavat työkaverit, viihtyisät työtilat, hyvät esimiehet sekä itselle sopivat ja joustavat työajat.

5. Millaisiin haasteisiin olet törmännyt?

Haastavimmat tilanteet ovat yleensä ne, kun mahdolliset lahjoittajat eivät ole kuulleet tai eivät ole tietoisia Suomen Kansanterveysyhdistyksestä tai sen toiminnasta. Heille on pystyttävä vakuuttamaan, että lahjoitetut varat menevät todella kerrottuun kohteeseen.

6. Puhelimitse tehtävillä töillä on yleisesti huono maine. Miten se on vaikuttanut sinuun?

Puhelimessa joutuu vakuuttelemaan ja perustelemaan toimintaa aiempaa enemmän ja perusteellisemmin. On pystyttävä kertomaan lahjoittajille toiminnan laillisuus, yhdistyksen pitkä toimintahistoria ja toiminnan rehellisyys. En ole kokenut sitä kuitenkaan suureksi ongelmaksi. Varainhankinta on sen verran erilaista verrattuna perinteisiin puhelinmyyntitöihin, ettei tässä törmää puhelinmyyntialaa yleisesti koskeviin ongelmiin.

7. Mitä haluaisit sanoa varainhankinta-alaa harkitseville?

Työ on monipuolista ja haastavaa. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita. Avoin mieli ja innokkuus riittävät pitkälle.

8. Mikä sinut saa jatkamaan työssäsi vuodesta toiseen?

Yleinen hyvä työilmapiiri. Ilman sitä en jaksaisi jatkaa pitkään.Kuvassa Petri Vuorenmaa

 

Takaisin